Buat pengunjung yang dihormati sekalian. Segala coretan yang terkandung didalam blog ini adalah berdasarkan pengalaman penulis berniaga. Ia tidak ditiru atau diambil daripada mana-mana laman web atau blog lain. Jika ada persamaan, ia hanyalah secara kebetulan dan tidak dirancang.

Anda berhak mengambil sebarang artikel disini, tetapi biarlah secara berhemah dengan membuat backlink atau pautan semula ke alamat atau url asal.

Segala tips dan panduan adalah berdasarkan idea penulis sendiri dan tidak semestinya betul dan berjaya diikuti. Sebarang pertanyaan boleh dikemukakan pada bahagian komen. Ini hanyalah sebuah blog untuk tujuan perbicangan. Ramai lagi yang arif tentang selok belok perniagaan di luar sana. Sekian..

Thursday, 21 November 2013

Antara fakta menarik berniaga di pasar malam


Fakta Menarik Berniaga Dipasar Malam


Jika anda mencari cara untuk menambah pendapatan atau  berhenti dari perkerjaan yang sedia ada tetapi kurang jelas tentang perniagaan yang ingin diceburi,perniagaan pasar malam adalah pilihan terbaik . Perniagaan pasar malam adalah tempat dimana anda boleh menjual pelbagai barangan yang pastinya ada pembeli bagi setiap produk jualan anda. Terdapat pelbagai  pilihan yang boleh didapati di pasar malam yang terdiri daripada makanan,hasil seni,pakaian,mainan dan peralatan. Dengan pemahaman yang teliti dan kajian ,anda boleh memilih mana-mana tawaran yang berpotensi dan boleh memberi anda hasil pendapatan stabil berbanding dari perniagaan yang lain.

Faedah Memiliki Perniagaan Pasar Malam


Memulakan perniagaan sendiri boleh menjadi sesuatu yang rumit  dan kesukaran membuat keputusan.  Manakala perniagaaan pasar malam   antara perniagaan yang berpotensi ,mudah dan mempunyai pelanggan yang tetap. Antara kebaikan perniagaan pasar malam ialah :

·         Pasar malam boleh dimulai dari pukul 4 petang atau 6 petang. Malah ada juga peniaga yang hadir selewat jam 7. Berniaga sendiri, waktunya agak fleksibel dan anda tidak perlu berhenti kerja.

·         Perniagaan pasar malam tidak memerlukan kos yang tinggi,kurang pengawasan dan kurang tekanan untuk anda meniaga hasil usaha anda. Anda juga ditemani ramai peniaga dan tidak memerlukan teknik pemasaran kerana pasar malam sendiri adalah penariknya.

·         Pasar malam dikunjungi oleh pelawat yang berbeza-beza taraf hidup ,daripada yang biasa hingga yang berprofil tinggi . Ini bermakna anda boleh menawarkan sesuatu produk pada harga yang bersesuaian dengan taraf hidup penduduk sekeliling.

·         Sesetengah tempat pasar malam merupakan  lokasi yang strategik dimana pelanggan yang datang terdiri daripada pemborong dan membawa nilai wang besar. Jika apa yang anda jual menepati permintaan,anda sudah tentu membuat wang yang banyak.

Kos Modal Permulaan Perniagaan Pasar Malam


Hampir kebanyakan perniagaan bermula dengan kos modal yang tinggi,tetapi perniagaan pasar malam antara yang memerlukan modal minima.

Anda hanya perlu membayar sewa tapak  niaga dan sewa yang dikenakan kebiasaannya mengikut harian. Ini bermakna, jika anda tidak berniaga pada sesuatu hari, anda tidak perlu membayar sewa tapak pada hari tersebut.

Potensi Pendapatan Pasar Malam


Perniagaan pasar malam merupakan penjana wang  kedua terbaik,jika dibuat dengan penuh dedikasi hasilnya kelak pasti tidak akan mengecewakan.

Untuk memastikan keuntungan anda meningkat,elakkan pasar malam yang sudah tepu dengan produk utama pilihan anda. Anda perlu mempunyai produk unik tersendiri untuk menjadikannya daya tarikan.  Pastikan tanda harga anda selari dengan tawaran barangan lain. Harga yang terlalu tinggi akan menyebabkan pelanggan merasakan  anda cuba menipu mereka. Jika produk anda kurang mendapat sambutan,pastikan pelanggan mendapat harga tertentu atau murah dari biasa. 

Selalu berada dikawasan pasar malam supaya pelanggan dapat mengecam anda dan akan datang untuk tawaran yang anda boleh beri pada lain kali.  Pada musim tertentu,pasar malam merupakan tempat yang ideal untuk anda mempamerkan produk khas  seperti  baju raya,kuih raya,lemang,aksesori pakaian dan sebagainya. Selain itu,cara yang lain untuk memaksimakan jualan anda,adalah dengan membuat lelongan harga murah pada saat akhir jualan . Cara ini merupakan kaedah tepat mencari pelanggan tetap yang akan membantu kesinambungan perniagaan pasar malam anda.


Memulakan perniagaan pasar malam boleh  menjadi sesuatu yang mengujakan,perniagaan pasar malam semestinya adalah pilihan terbaik bagi mereka yang inginkan pendapatan tambahan tanpa memaksa mereka menggunakan wang dan masa yang banyak. 

5 comments :

pasar malam lumayan

Assalamualaikum tuan/puan,
KOPI KEMUDIK, SUSU KAMBING, KOPI NANDUK/BIO-ASLI, TANAH LOT
Assalamualaikum tuan/puan,
Mohon pasarkan Kopi KEMUDIK .
Penghantaran melalui pos.
Pembayaran secara bank-in atau cek.
Kopi KEMUDIK
Koperasi Permodalan Melayu Wilayah Kuala Muda/Sik Kedah Berhad
5 dalam 1

( Gula Halus , Krimer Bukan Tenusu , Kopi Segera , Habbatus Sauda , Fiber )

Kebaikan Fiber / Serat :

memudahkan proses pencernaan , memperbaiki pembiakan mikroflora yang baik , mengekalkan kesihatan saluran dalaman tubuh dan membantu mengurangkan pengumpulan bahan-bahan yang tidak diperlukan tubuh, khususnya organ dalaman.

Kebaikan Habbatus Sauda :

Nabi Muhammad S.A.W. bersabda dalam Haditsnya yang dikutip dari kitab Ash Shahihain
“Gunakanlah Habbatus Sauda’ kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)” (HR.Bukhari, Muslim)

RM 20 for 20 sachets

Postage cost : RM 10
Total cost : 30

To order : 017 5503065 Mr. Norman
Email : neorise2010@gmail.com

Location : Pekan Sik , Sik , Kedah . MALAYSIA
http://kopi5campurankemudik.blogspot.com/2013/05/kopi-kemudik.html
http://kopi5campurankemudik.blogspot.com/

SUSU KAMBING / KOPI SUSU KAMBING / GOAT MILK / GOAT MILK COFFEE
RM 22 for 20 sachets

Postage cost : RM 8
Total cost : 30
To order : 017 5503065 Mr. Norman
Email : neorise2010@gmail.com

Location : Pekan Sik , Sik , Kedah . MALAYSIA
http://hartanahpropty.blogspot.com/2013/12/susu-kambing-kopi-susu-kambinggoat-milk.html

Kopi Nanduk GOLD
http://www.bio-asli.com/?id=neorise
www.bioasli.com/?id=neorise
www.tvbioasli.com/?ref=neorise
www.bioasli.co.uk/?ref=neorise
www.prepaid.bioasli.com/?ref=neorise
http://hartanahpropty.blogspot.com/2013/12/kopi-nanduk-gold.html

TANAH LOT
Assalamualaikum tuan/puan,
Saya ada tanah lot lidi untuk dijual.
Tanah Lot Untuk Dijual Di Bukit Selambau, Sungai Petani, Kedah
Tanah Lot 55' x 75' , sesuai untuk tapak rumah atau bangunan. Lokasinya di Bukit Selambau , Kedah iaitu berhampiran Pekan Bukit Selambau, jalan besar Bukit Selambau, 300 meter di belakang Sek. Keb. Bukit Selambau, berhampiran menara telekomunikasi dan kilang kayu.
Sesuai untuk tapak rumah dan bangunan
http://hartanahpropty.blogspot.com/2013/11/hartanah-3.html

http://kemudikberhad.blogspot.com/2012/10/koperasi-permodalan-melayu-wilayah.html
http://kelasenglishdewasakorporatveteran.blogspot.com/

SESUAI UNTUK PINJAMAN KRISMAS
Hello semua orang, Nama saya Cik Clancy sini Dexter memecahkan TUKAR HIDUP SAYA UNTUK KELUARGA CARA MEMPUNYAI KREDIT A pinjaman yang berpatutan yang akan mengubah hidup anda selama-lamanya Tawaran Testimoni Krismas datang. Saya tinggal di Florida dan saya wanita gembira di Amerika Syarikat hari ini? Saya Broke kehidupan keluarga saya dan sebarang pinjaman yang berubah, saya akan merujuk kepada mana-mana orang yang mencari pinjaman dengan mereka memberitahu diri saya. Mereka perlu bermula hidup saya saya dan memberikan kebahagiaan kepada keluarga saya i $ 250,000.00 membantu saya dengan ini takut membuat pinjaman syarikat jujur dan Allah US dengan kredit sebagai janda dengan tiga kanak-kanak mengatakan dalam talian $ 250,000.00 adalah memerlukan satu dolar pinjaman, mereka benar-benar Tuhan kredit bereputasi Bekerja dengan sebuah syarikat, orang takut. Jika anda memerlukan kredit dan sila hubungi mereka secara langsung dan Clency Wanita mengatakan bahawa anda merujuk kepada mereka sila tidak 100% pasti untuk membayar balik pinjaman. Hubungi melalui E-mel: theresawalkerloanfirm@gmail.com
SESUAI UNTUK PINJAMAN KRISMAS

ya gan, berniaga adalah pilihan yang tepat jika kita ingin mencari penghidupan

BERITA BAIK! BERITA BAIK!

Untuk memperkenalkan diri dengan betul,
Nama saya ibu SUSAN [SYARIKAT PINJAMAN SUSAN BOWMAN]

Saya seorang pemberi pinjaman swasta, syarikat saya menyediakan pinjaman semua jenis dengan kadar faedah 2% sahaja. Ia adalah peluang kewangan di langkah pintu anda, memohon hari ini dan mendapatkan pinjaman cepat anda.

Terdapat ramai di luar mencari peluang atau bantuan kewangan di seluruh tempat dan masih, tetapi mereka tidak dapat mendapatkannya. Tetapi ini adalah peluang kewangan di langkah pintu anda dan dengan itu anda tidak mampu untuk melepaskan peluang ini.
Perkhidmatan ini menjadikan kedua-dua individu, syarikat, lelaki dan wanita perniagaan.
Jumlah pinjaman tersedia antara jumlah pilihan anda untuk maklumat lanjut hubungi kami melalui e-mel:
Susanbowmanloancompany@gmail.com

Saya Devina dari indonesia di Surabaya, saya mengabdikan waktu saya di sini karena janji yang saya buat untuk Nyonya Elizabeth yang kebetulan merupakan pemberi pinjaman online dari perusahaan pinjaman Elizabeth dan saya berdoa kepada ALLAH agar dia dapat melihat posting saya pada hari ini.

 Beberapa bulan yang lalu saya melihat komentar diposting oleh seorang wanita bernama Arnah dan bagaimana dia telah scammed meminta pinjaman online dari Dr James Mowat, menurut dia sebelum ALLAH mengarahkannya ke tangan Nyonya Elizabeth dan Nyonya Elizabeth meminjamkan 250,000,000 Rupiah tanpa tekanan dan tunda, jangan hubungi Dr. James Mowat melalui email: jamesmowatloanfirm@gmail.com untuk menghindari menjadi korban penipuan.

Saya memutuskan untuk menghubungi Arnah untuk mengkonfirmasi apakah itu benar dan untuk membimbing saya tentang cara mendapatkan pinjaman dari Nyonya Elizabeth, dia mengatakan kepada saya untuk menghubungi Nyonya Elizabeth saya bersikeras bahwa dia harus tolong beri tahu saya proses dan kriteria yang dia katakan itu sangat mudah tentang bagaimana mengajukan permohonan pinjaman dari Nyonya Elizabeth yang perlu saya lakukan adalah menghubungi dia, mengisi formulir aplikasi mengirimnya kembali, mengirim salinan pindaian kartu identitas saya, kemudian mendaftar dengan perusahaan setelah itu saya akan mendapatkan pinjaman saya . lalu saya bertanya padanya bagaimana Anda mendapat pinjaman? Dia menjawab bahwa hanya itu yang dia lakukan, itu sangat mengejutkan.

 Saya menghubungi Nyonya Elizabeth dan saya mengikuti instruksi dengan hati-hati untungnya bagi saya saya memenuhi persyaratan mereka dan pinjaman saya berhasil disetujui tetapi sebelum pinjaman dipindahkan ke akun saya, saya diminta untuk membuat janji untuk membagikan kabar baik Nyonya Elizabeth dan itu adalah mengapa Anda melihat posting ini hari ini. untuk kejutan terbesar saya, saya menerima peringatan dari 150,000,000 Rupiah. Jadi saya menyarankan setiap orang yang mencari sumber yang dapat dipercaya untuk mendapatkan pinjaman untuk menghubungi Nyonya Elizabeth melalui Email: elizabethchristopherloan@gmail.com untuk pinjaman aman Anda juga dapat menghubungi saya di Email saya : devinairf128@gmail.com atau Anda juga dapat menghubungi Arnah di arnahnana01@gmail.com. Saya percaya satu giliran yang baik layak mendapat yang lain.

Post a Comment