Buat pengunjung yang dihormati sekalian. Segala coretan yang terkandung didalam blog ini adalah berdasarkan pengalaman penulis berniaga. Ia tidak ditiru atau diambil daripada mana-mana laman web atau blog lain. Jika ada persamaan, ia hanyalah secara kebetulan dan tidak dirancang.

Anda berhak mengambil sebarang artikel disini, tetapi biarlah secara berhemah dengan membuat backlink atau pautan semula ke alamat atau url asal.

Segala tips dan panduan adalah berdasarkan idea penulis sendiri dan tidak semestinya betul dan berjaya diikuti. Sebarang pertanyaan boleh dikemukakan pada bahagian komen. Ini hanyalah sebuah blog untuk tujuan perbicangan. Ramai lagi yang arif tentang selok belok perniagaan di luar sana. Sekian..

Thursday, 12 April 2012

Program pertukaran link



Maaf kerana sudah beberapa hari tiada entri baru. Blog yang menceritakan hal yang serius agak sukar ditulis dan kadangkala memerlukan kajian. Untuk entri kali ini, tiada sebarang artikel mengenai perniagaan. Tetapi saya ingin membuka peluang kepada anda untuk membuat pertukaran link dengan blog yang tidak seberapa ini. Terlebih dahulu saya ingin meminta maaf kerana tidak membuat pertukaran link di bahagian sidebar.

Untuk membuatnya kelihatan lebih kemas, program pertukaran link ini saya letakkan di halaman khusus. Sesiapa yang berminat untuk membuat pertukaran link, bolehlah meletakkannya dibahagian komen dengan format berikut :

Site Description
Url blog


Contoh :

Diskusi Perniagaan
http://diskusiniaga.blogspot.com

Posting di halaman tersebut akan dikemaskini mengikut turutan komen. Link akan disenaraikan di halaman ini :
http://diskusiniaga.blogspot.com/p/rakan-blogger.html

Ini hanyalah program untuk SEO. Mungkin ada yang tertanya-tanya, kenapa perlunya membuat backlink secara manual sedangkan sudah ada Mr Linky di halaman utama. Untuk pengetahuan anda semua, Mr Linky tidak mempunyai apa-apa manfaat untuk SEO. Ia hanyalah widget untuk meninggalkan jejak. Sama seperti chatbox yang ada di blog ini.

Jadi jika anda ingin meningkatkan SEO di blog masing-masing, bolehlah meninggalkan komen mengikut format yang saya nyatakan diatas dengan syarat, anda juga haruslah membuat backlink semula ke blog ini.

113 comments :

Farah Aina
http://ainastorytelling.blogspot.com/

Farread

http://bavariansrainsstory.blogspot.com/

Azza Afdzal

http://azzafdzal.blogspot.com

salam kenal ingin mencoba berkomunitas kembali setelah lama vacum
mari bertukar link :)

belajardanmencoba
http://belajardanmencoba.blogspot.com/

ready to enxchange :
http://aldietgb.blogspot.com/

dunia biru
http://boundedbytime.blogspot.com/

Farah Shahirah
http://belogfarr.blogspot.com

Broo ... terima kasih atas kunjunganya ke blog saya, link anda sudah dipasang di blog saya ... semoga kita boleh saling berkunjung dilain kesempatan

tentang dunia
aboutdunia.blogspot.com



(link anda saya pasang di "sahabat tentang dunia" di blog saya

tentang dunia
http://aboutdunia.blogspot.com/



link blog anda saya simpan di "sahabat tentang dunia" namanya diskusi niaga. salam kenal

http://coretan-fauzi.blogspot.com/2012/03/tukeran-link-yukkzz.html

ayo..

Untuk satria_putraworker, anda tidak memberikan sebarang link. Jadi saya ambil salah satu link di profile anda. Untuk yang tidak memberikan description, saya cuma letakkan URL anda sahaja.

I've been added your site to mine.
It include in Liaison named Diskusi Niaga

my link http://astagasejuta.blogspot.com

I've been added your site to mine.
It include in Liaison named Diskusi Niaga

Sweetest Nightmare
http://astagasejuta.blogspot.com

terus maju blognya ya...thx dofollownya :-)

kasih arinah
http://arinahsanat.blogspot.com

civil engineering note
http://arinahbooks.blogspot.com

salam ni blog saya http://alisyakain.blogspot.com/

This comment has been removed by the author.

akusijebat
medan perkongsian maklumat
http://akusijebat.blogspot.com

trimass atas undangan..
ini link saya..

cik haty incik jiwa
http://hatyhaqjiwa.blogspot.com

ini link ku:
http://cakrawala-senja-1314.blogspot.com/
silahkan saja kalau mau di backlink

LINK : http://bundlebook2u.blogspot.com/2011/10/how-to-fix-laptops.html
NAME : TEKNIK MEMBAIKI LAPTOP YANG BERKESAN.

LINK : http://bundlebook2u.blogspot.com/2011/09/panduan-cara-jimat-minyak.html
NAME : PANDUAN MENJIMATKAN PETROL KENDERAAN ANDA DENGAN PERCUMA

voltage stabilizer for car

http://azirock74.blogspot.com/p/do-it-yourself-recycle.html

tentang crochet

http://blogamomcrochet.blogspot.com

Ciloty BrotherHoodz
http://ciloty-brotherhoodz.blogspot.com/

Blog Cerita Dewasa
http://www.blogceritadewasa.com

http://www.ceritahatiputriayu.blogspot.com

tu link putri. n thanks sekali lagi ya sebab dah ke blog putri.

Kasih Salina
http://www.kasihsalina.com/

salam perkenalan

Terima Kasih sobat.
link sobat sudah saya pasang di blog saya.
http://exo-zone.blogspot.com/2010/11/banner-dan-link-sahabat.html

visit back...^^

fidelia
fideliacity.blogspot.com

membaca itu indah
http://fandy-irfan99.blogspot.com

HomestayU1
http://homestayu1.blogspot.com/

* Terimakasih kerana singgah di blog HomestayU1. Kami dah masuk blog Tuan dlm link exchange kami.

TQ.

terima kasih kerana menjemput!
ini link blog saye
http://apeqchan34.blogspot.com/

Mummy GreenyHouse - Motherhood :)
http://greenyhouse.blogspot.com/

Site: Freebies for you
Url blog: http://budaklollip0pcute.blogspot.com

Thank you sbb jemput :D

selamat sore sahabat,
sedikit berbagi inspirasi sore ya..

"ketika waktu sore tiba, jangan menunggu sampai malam. Hiduplah dalam batasan hari ini.
kerahkan seluruh semangat yang ada untuk menjadi yang lebih baik dari hari kemarin.
dan Don't forget sobat! bahwa esok belum pasti memnghampiri kita"

Salam semangat ..^^

ditunggu kunjungannya ya di http://www.nolimitadventure.com/

Jom2..=)

BeLoG Aisyah ♥
http://bluestarlover.blogspot.com/

aku datang memenuhi permintaan mu. sangat menyenangkan bisa berkunjung ke sini

Thank you for ur invitation =)
http://emmaeema.blogspot.com

Digital Sound
http://baatcavemania.blogspot.com

Maaf kerana agak lama tak update blog. Sibuk sikit kebelakangan ni. Apapun semua link telah diupdate. Terima kasih

♥EMMA AZWIN
http://emmaazwin.blogspot.com

♥bahuluinoven
http://bahuluinoven.blogspot.com

bassicor 13
http://bassicor.blogspot.com

shuraiyaa
http://bintangtujuh-langit.blogspot.com

thanks atas jemputan
appleheart di sini ^__^
http://funkopyloveff.blogspot.com/

Blog-KacaMata
http://Blog-KacaMata.blogspot.com

Warung Gado-Gado Iyan Albalangi
http://blogiyanalbalangi.blogspot.com/

Mencari Kebenaran
http://ikhlas89.blogspot.com/

http://fedro-suhendar.blogspot.com/

wan nur
http://cikwanbulat.blogspot.com

Coretan Friez
http://coretanku-friez.blogspot.com

Back Link http://chyberart.blogspot.com/

wahhh, manteb nih sobat, ane ikutan berpartisipasi aja deh :)

http://athifahdahsyamar.blogspot.com

makasih :)

http://sayanakcerita.blogspot.com

http://audrra.blogspot.com

terima kasih. akan di backlink di bloglist. :)

link me....
iwan :
http://www.bisnisfleksibel.blogspot.com

blog yang terbaik

http://fmtt.blogspot.com
http://notamengajarbelajar.blogspot.com

terima kasih.

Belajar Saraf

http://belajarsaraf.blogspot.com/

Happy Blogging...

Semua telah diupdate. Diharap anda semua pun membuat backlink kesini juga ya..

My Blogger
http://hayoo-ngeblog.blogspot.com

temukan semua di zaldi7
http://zaldi7.blogspot.com

Blog ni bagus.. tapi dah tersangkut terlalu lama kat entri pertukaran link ni. Apa blog ni dah jadi directory submission ke? Maaf cuma bertanya

Download Game Komik Film Software
education & entertainment area

http://cerberusarea.blogspot.com/

i don't understand you language
I just want to thank you for your visite
sorry for my late visi
nice site keep it uppp


greeting from morocco


http://cameliascrapbook.blogspot.com/

farhain

http://fafalovesyou.blogspot.com

sipss.. ikut gabung ya.
www.peradabanbangsa.com

Delima...
http://e-vision-jusdelimabiz.blogspot.com/

butuh nggak butuh

http://ilyan007.blogspot.com/

Segalanya info
http://ridzie.wapath.com

Produk harian
http://redsuccess82.blogspot.com/2012/04/laman-utama.html

thankz for your invite..sy owner blog http://kisahremajasaya.blogspot.com ... tapi itu hanya blog persendirian...exchange link dgn blog sy yg ini yaa --> http://esyahira.blogspot.com .. dn sy akn letak kembali link awk dlm blog sy.. :)

Apa adanya93
http://apa-adanya93.blogspot.com

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.


Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.

Harga serendah RM1.50/pcs.

Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri

Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

Butik & Fashion
http://stylocityboutique.blogspot.com/

Usahawan, perniaga itu adalah Fardhu Kifayah dan prosesnya mengamalkan sistem muamalat iaitu sistem memberi. Namun setiap usahawan wajib berlandaskan moral dan peraturan yang telah ditetapkan. Sesiapa sahaja akan pandang tinggi pada peniaga dan usahawan. Sentiasa berdoa dan bersedekah, insyaallah. Semoga segalanya dipermudahkan.

Lagi Tip-tip Usahawan Kecil Malaysia 2013
Kata Semangat dan Tip-tip Usahawan
Usahawan Kecil Hati Bakal Muflis
Tip-tip dari Najib untuk Usahawan Kecil
Tip-tip Usahawan Kecil Internet

Blog cari jodoh
http://www.carijodohserasibersama.blogspot.com

Rahasia Hidup Sehat
http://sehatalami99.blogspot.com

DENNY BLOGSPOT http://dennyaby321.blogspot.com/

Post a Comment